lördag 19 november 2011

Jordklok vs. HM

För några månader sedan gjorde jag två beställningar som landade ungefär samtidigt. Den ena var från HM och den andra från jordklok. Skillnaden i paketeringen var enorm! HM skickade sina varor i en plastpåse, med varje plagg individuellt inpackade i ytterligare en plastpåse. Varje plaggs plastpåse hade två klisterlappar och det hade även lappen för ev. retur. Behöver jag säga att varje plagg även hade en prislapp? Inget nytt under solen, jag har beställd grejer från HM många gånger.
Jordklok däremot var en förstagångsbeställning. Varorna kom i en kartong i lagom storlek. Produkterna hade inga överflödiga förpackningar och för att fylla tomrummet i kartongen och skydda produkterna i transporten hade de lagt i papper* i lådan. PAPPER! Inte bubbelplast som många företag gör.
Tummen upp för jordklok.se
Visst kanske kläder behöver skyddas mer än schampoflaskor men att dra ner på plasten kan väl inte vara en omöjlighet? En kartong och papper mellan varje plagg borde väl vara ett bättre alternativ?

*Ja, det finns ju tusen olika slags papper och jag har ingen aning om vad man kallar just en sådan sort. Men ni vet sånt där brunt papper? Inte skrivpapper, inte toapapper...

Uppdatering: Jordklok svarar så här "Hej Fröken grön Pappret som används är makulatur, vilket är en restprodukt vid exempelvis tillverkning av tidningspapper. Mvh Jordklok.se :)"

3 kommentarer:

  1. Hej Fröken grön
    Pappret som används är makulatur, vilket är en restprodukt vid exempelvis tillverkning av tidningspapper.

    Mvh
    JOrdklok.se :)

    SvaraRadera
  2. Enorm skillnad mellan företag! Älskar när man får hem en beställning och allt verkligen är genomtänkt, som hos jordklok! Vet även att när jag beställt från Naturkompaniet så kan man vid beställning klicka i ifall man tycker det är okej att de skickar i en redan använd kartong, vilket är suveränt!

    SvaraRadera